Főoldal » Történelmi

Billy Lynn hosszú, félidei sétája

Billy Lynn hosszú, félidei sétája teljes film online

Billy Lynn hosszú, félidei sétája

Billy Lynn és héttagú csapata hősként tér haza Irakból. Feletteseik utasítására részt kell venniük egy, a háborút népszerűsítő országos körúton. Miután megtudják, hogy a kormány visszavezényli őket a háborús térségbe, Billyn kiábrándultság és harag lesz úrrá. Vívódásai középpontjában az áll, hogy vajon van-e értelme az idegenben szerzett békének, ha az ő életében ezáltal konfliktusok és háborúk születnek azáltal, hogy személyes kapcsolatai szétporladnak a távol töltött idő alatt?! ... Tovább »

Harc a szabadságért

Harc a szabadságért teljes film online

Harc a szabadságért

Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni.
Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget... ... Tovább »